Svenska Ridsportförbundet är en ideell organisation som arbetar för att främja ridsport i alla former och hästintresse i allmänhet. Svenska Ridsportförbundet grundades i samband med OS 1912 men då under namnet Svenska Ridsportens Centralförbund (SRC). Förbundet består idag av ca 900 olika föreningar och 150 000 enskilda medlemmar. Svenska Ridsportförbundet innehar huvudansvaret för utvecklingen av svensk ridsport och arbetar både nationellt och internationellt för att föra fram Sverige i ridsportsammanhang. Förbundet arbetar för att öka hästintresset bland allmänheten och hästsport som en sund motionsform likaväl som tävlingsidrott på lokal eller internationell nivå. Man arbetar även aktivt för att öka kunskapen om hur man hanterar en häst på bästa sätt och även sätta säkerheten i fokus. Hästen är ett stort djur som kräver respekt och kunskap när man umgås med den.

Hästar – en sport för alla

Häst och ryttare på hopptävling

Ridsport är verkligen en sport som passar alla, både gamla och unga. Gemenskapen man finner i till exempel en ridskola är otrolig. De flesta börjar kanske sitt intresse som barn med att gå på ridskola. Inte alla fortsätter förstås, det är ju normalt inom alla sporter. Men en del går vidare och behåller sin kärlek för hästarna. Efter hand som man växer och blir duktigare kanske man vill börja tävla och då kommer frågan om egen häst upp. Att köpa häst är en stor investering och då kan man vända sig till finansly.se hjälper till med privatekonomin så att man löser den ekonomiska biten på bästa sätt.

En årlig svensk folkfest

1993 fick Stockholm för första gången anordna en internationell stortävling. Ca 33 000 åskådare fanns på plats under premiärtävlingen som omedelbart blev en enorm internationell succé. Sedan dess anordnas tävlingen traditionellt under första advent-helgen och det är alltid en härlig blandning av allvar, glitter och spektakulära shower. Sweden International Horse Show fyllde 25 år 2017 och tävlingen kommer med all säkerhet att fira både 35- och 50-årsjubileum också om man ser till intresset för den fantastiska folkfesten.