Idrottsföreningar utgör en viktig del av samhället, särskilt på mindre orter. De erbjuder barn och ungdomar möjligheten att kunna träna den sport de gillar bäst. Storstäder erbjuder en stor mängd olika sporter medan de mindre städerna vanligtvis erbjuder hockey eller fotboll.

En folkrörelse

Det här är en av vårt lands största folkrörelser med verksamhet i hela Sverige. Idrottsförenigarnas ideella ledare tränar, forstrar och stöttar barn och ungdomar utan betalning. Nära på nittio procent av alla undgomar har tränat i en idrottsförening under uppväxten. Att den svenska idrotten blomstrar idag är mycket tack vare det arbete som ideela ledare lägger ner samt stöd från samhället.

Viktig miljö

Idrottsföreningar utgör en viktig miljö för både barn och ungdomar under uppväxten. En annan lika viktig miljö för barnen är hemmet och familjen. Därför väljer många barnfamiljer att äga sitt hem. När du funderar på att köpa en bostad kan du eneklt söka hus som är till salu hos Boneo. De listar fina och intressanta objekt över hela Sverige samt förmedlar kontakter till pålitiliga mäklare med god kunskap. Att investera i ett hus som är till salu har alltid ansetts vara en bra affär och det är idag betydligt mer ekonomiskt fördelaktigt att äga ett hem än att hyra det.

Ansvar

Idrottsföreningar tar ett stort ansvar för skapandet av ett inkluderande och varmt samhälle där barn och unga kan utvecklas till starka individer. När barn, ungdomar samt vuxna tränar och umgås tillsammans bidrar detta till en bättre folkhälsa, både fysiskt och psykiskt. Numera har idrottsföreningar även blivit en viktig del för integration av nya svenskar och ger dem möjlighet att lära känna svenska barn och deras familjer.

Idrottsförening