Är du sportbilsentusiast och älskar att delta i olika lopp och tävlingar? Då vet du precis hur dyrt det är att både köpa och underhålla en tävlingsbil. Faktum är att de allra flesta folkraceförare sällan har råd att köpa en helt ny racerbil.

Det finns dock en del tips och tricks som du kan använda dig av för att få pengarna att räcka i en sport som är dyrast i världen. Du kan till exempel besöka Blinto.se som är en populär nätauktion där du kan köpa och sälja olika typer av begagnande fordon, verktyg och maskiner. Du använder helt enkelt sökfunktionen för att söka efter lämpliga tävlingsbilar eller fordon som skulle kunna passa dina syften. Hittar du en lämplig bil som du vill buda på så följer du instruktionerna kring hur du registrerar dig med hjälp av BankID för att kunna lägga ett bud.

Du kan självklart även annonsera i olika biltidningar för att hitta en begagnad tävlingsbil eller besöka en bilhandlare. Det finns även specifika återförsäljare som kan hjälpa dig att hitta rätt. En del som sysslar med bilsport bygger sina egna tävlingsbilar. Då handlar det främst om att hitta ett passande objekt som sedan kan anpassas för ändamålet och tjäna som tävlingsbil. Hör dig för med din bilsportsförening om de har några tips på var du kan hitta en ny bil till bilsportsgaraget. Det finns en stor andrahandsmarknad när det gäller bilar där du som bilsportsentusiast kan göra fynd om du är beredd att lägga ner tid och energi på att försöka.