En sport som är mycket stor är bilsporten. Den engagerar många människor. Det är inte bara bilförarna som den engagerar utan även familjen, släkten, och flera andra som gillar motorer. Eller så tycker de det är roligt att se på när förarna kör bil fort. Kanske har de kört själva i ungdomens dagar eller så väcker det intresset till liv igen och nostalgin flödar.

Alla drömmer om något och det finns många som drömmer om att bli en vinnare när de kör sin första tävlingsbil eller så tycker de om att mäta sig med många andra som har samma intressen.

Det finns de som kör för att de tycker det är roligt och det finns de som kör för att vinna. En del tar förlusten med en klackspark. De tänker att nästa gång ger kanske bättre chanser medan det finns andra som är dåliga förlorare och som inte tänker ta en förlust till.

Allt handlar inte om att vinna och förlora. För många är bilsporten en sport där de kör enbart för skoj skull. Oavsett så är det en förening som står bakom. Föreningar finns överallt och man finner gemenskap med andra som brinner för samma intresse.