Allt fler har börjat spela padel, som också kallas “padeltennis”. Det är en racketsport som från början härstammar från Latinamerika och Spanien. Under de senaste åren har populariteten ökat lavinartat, där allt fler uppskattar sportens förmåga att ge effektiv träning samtidigt som det bildas fler idrottsföreningar, klubbar och gemensamma sammanhang för entusiasterna.

Hos Padelnest hittar du en stor mängd padelracket från olika leverantörer. Välj en modell och en storlek som passar din spelstil. Erfarna spelare hittar olika favoriter i sortimentet, där modellerna skiljs åt baserat på tjocklek, vikt, storlek på träffytan och huvudets form.

Spela padel hela livet

Johan Meijer från Umeå spelade tidigare tennis och fotboll men fann att han inte längre kunde hålla uppe sin tidigare nivå. Men i padel ser han en sport han kan hålla på med så länge han lever. I hela landet råder padelfeber och i Piteå är det särskilt tydligt, då det nu finns tre hallar ägnade åt sporten i staden. En fjärde hall håller på att byggas och en femte är nu på planeringsstadiet. Johan Meijer menar att detta inte är en fluga utan att intresset för sporten kommer att fortsätta.

Svenska Padelförbundet

Svenska Padelförbundet är det högsta förbundet för padelsporten i Sverige. Förbundets mål är att arbeta aktivt med informationsspridning kring sporten, i syfte att öka kunskapen. De vill också framhäva sportens alla sidor och öka intresset i samhället. För den som är intresserad av padel och spelar på sin ort går det bra att starta en idrottsförening, där nästa steg är att bli medlem i förbundet. Som medlem i Svenska Padelförbundet finns möjligheten för föreningen att få ta del av olika bidrag. Exempel på dessa är kommunalt aktivitetsstöd och anläggningsstöd.

Sporten växer

Under 2020 spelade cirka en halv miljon svenskar minst ett parti av padel, vilket kan ses som en blandning mellan squash och tennis. Nya banor anläggs hela tiden. I maj i år valdes också Svenska Padelförbundet in i Riksidrottsförbundet, vilket gav sporten ett stort erkännande. Härmed får padel också del av offentliga bidrag. Varje år får idrotten två miljarder kronor från staten, och pengarna förmedlas genom Riksidrottsförbundet som har blivit en sorts hybrid mellan myndighet och ideell förening.